Det er heller ikke nogen hemmelighed at det er sundt at cykle. Men hvilke fordele er der ved at hive cyklen ud fra skuret og drage ud på eventyr.

Hænger du med mulen? Så tag en cykeltur

Flere undersøgelser har gang på gang vist, at fysisk aktivitet er sundt og kan hjælpe dig med at komme i bedre form. Fordelene stopper dog ikke her. Vidste du for eksempel, at du ved at bevæge dig kan forbedre dit overordnede humør og velvære, opnå bedre søvn om natten og få mere energi og overskud i hverdag?

Selvom at det kan være fristende at tage en tur i motionscentret midt i december måned, er det samtidig også blevet bevist, at hvis fysisk aktivitet bliver kombineret med frisk luft og lidt vind i kinderne, er fordelene for kroppen endnu større. Der er altså ikke nogen undskyldning for ikke at komme ud at nyde det danske vejr året rundt – på godt og ondt!

Husk på, at lidt også gør godt. Du behøver altså ikke få dårlig samvittighed, hvis du ikke føler, at du har overskud til at blive en del af Team Rynkeby eller træne til det næste store cykelløb. Faktisk kan så lidt som 30 minutters daglig aktivitet drastisk minimere dine chancer for at udvikle hjertekarsygdomme, sukkersyge og overvægt.

Også godt for trafikken

Det er ikke kun din krop, som kan drage gavn af en god cykeltur. Når du beslutter dig for at lade bilen blive hjemme i garagen og i stedet tage din tohjulede ven, reducerer du nemlig forurening i vores samfund – et problem som stort set alle større byer verden over er påvirket af. Du kan derfor cykle afsted med god samvittighed velvidende om, at du er med til at gøre en forskel. 

God tur!