Profil:

  • 55 år.
  • Uddannet HA/HD i økonomi og NLC Lifecoach, level 3 (Institute San Diego) og NLP
  • Foredragsholder og har produceret tv-programmer, motionsvideoer samt skrevet adskillige bøger om 'fysisk og mental sundhed'.

De fleste var nok lidt overrasket, da Charlotte Bircows kræftsygdom blev kendt over det ganske land. Hvordan kunne hun, sund, rask og et forbillede på en sund livsstil for alle os andre blive ramt af kræft? Men det er ikke altid til at forudsige ud fra de sædvanlige parametre om kropsvægt, motion og den rette kost. Nogle sygdomme kan ramme alle. "Det kom snigende, og jeg kunne ikke mærke det fysisk før knuden. Det er en modbydelig sygdom. Min første reaktion var: Mine børn! Nu bliver de kede af det, for jeg har altid været en supersej mor, slank, sund og rask. Dernæst tænkte jeg bare, at det ikke var nu, at mit nummer skulle trækkes ud, og jeg brød helt sammen," fortæller Charlotte Bircow.

Ville tilbage fra kræftsygdommen

De fleste ved også, at hun i dag er kommet igennem det hele og er rask tilbage på den anden side. Det har kostet kræfter, men Charlotte Bircow var aldrig i tvivl om, at hun ville tilbage på fuld kraft, men det var ikke altid nemt. "Man siger gerne, at modgang gør stærk, men jeg siger, ja tak, hvis man er rustet til det. Jeg er selvstændig erhvervsdrivende, og var nødt til at arbejde i et vist omfang, og på en måde var det nok godt at få tankerne afledt og fokus væk fra, at man hele tiden er nødt til at tanke sig selv op. Man bliver simpelthen drænet for energi i kemoterapi. Jeg havde besluttet mig for, at jeg ikke ville have det, hvis ikke det var nødvendigt, men det var det," siger hun.

Power hjalp

Charlotte Bircow blev lidt provokeret eller nysgerrig på, om det virkelig kunne være rigtigt, hvad lægerne sagde om, at man aldrig kom helt tilbage igen "Kan det virkelig være rigtigt? Det synes jeg ikke helt, det kan for mig. Jeg ville gøre lidt for mig selv og besluttede mig for at træne til en Ironman. For at mærke mig selv igen og mærke den power, som jeg ved, jeg har," fortæller hun, men tilføjer også, at hun er heldig ikke at have nogle men at kræften. Nogen får fjernet brystet har bivirkninger af forskellig art, eller værre ting der gør, at det ikke er muligt. I maj 2014 gennemførte Charlotte Ironman Lanzarote.

Giv slip på bekymringerne

Hun har ikke lavet meget om på sin livsstil siden sin sygdom, for hun lever stadig sundt uden at være fanatisk og spiser gerne en flødebolle og drikker et glas vin ind i mellem, siger hun, og tilføjer, at hun umiddelbart ikke har lært så meget af forløbet. Men alligevel. "Jeg har måske nok lært at slippe mine bekymringer lettere, og så kan jeg give en masse erfaring videre. Jeg vil rigtig gerne inspirere andre, og jeg har hjulpet mange. Den mail man får en gang i mellem med en tak, er det hele værd. I det hele taget er taknemmelighed meget vigtig for mig," siger Charlotte Bircow.