Kira Eggers lever i dag blandt andet som uddannet kostvejleder og personlig træner, ligesom hun blogger om fitness på internettet på www.dkira.com. En del af hendes rådgivning og eget liv er baseret på at skære ned på sukkeret i maden og dagligdagen i det hele taget. Til hjælp bruger hun blandt andet nogle af de mange produkter med reduceret fedtindhold og for eksempel tilsat proteiner og kostfibre. Det gælder også det søde på havregrøden, bolsjerne i tasken eller chokoladepålægget på hendes egne hytteostpandekager. "Det kan også være riskiks på farten med hybenmarmelade på. Det er ofte at min kæreste og jeg, hygger os med kalorielette chips om aftenen i weekenden end med almindelige chips, dem rør vi faktisk slet ikke," siger Kira Eggers.

Overvej sukkerindhold ved indkøb

Hun er dog bevist om, at mange af de sukkerfrie og fedtreducerede produkter ikke er helt uskyldige. Man skal altid lige tænke sig om, når man handler. "Jeg synes ikke, man skal bruge disse produkter uden omtanke, for der ER stadig kalorier i. Der er bare færre end i slik og kager m.m. Uanset, hvad man køber, skal man læse fedt- og kalorieindhold på bagsiden af de varer, man står med i hånden," mener Kira Eggers og tilføjer, at det også kan blive for meget af det gode, uanset om det er et fedtreduceret, et sukkerfrit produkt eller en Mars bar. "Dog er det et rigtig godt alternativ, for man undgår raffineret sukker!," understreger hun.

Det sukkerfri sortiment er stort

Ifølge Kira Eggers er sukker og fedt kilden til mange livsstils- og fedmeproblemer, så kan man undgå det, mener jeg, man bør man prøve, siger hun. "Man får følelsen af, at man stadig har fået noget godt i munden uden af at gå på kompromis med smagen. Sortimentet er stort, så der er masser at kaste sig over, og jeg vil langt hellere have en kalorielet kokos bar end en almindelig chokolade bar," siger hun. De klienter, Kira Eggers vejleder, fortæller hun også om mulighederne med disse alternativer, og det er en succes. "De bruger det for eksempel som alternativ til søde sager i weekenden – is, slik eller barer. De er meget glade for det, og jeg er glad for, at de har taget det til sig. Jeg vil hellere have, at de propper sig med det, end med sukker. De får stillet trangen, så det er så perfekt," fortæller hun.