Billede: Jumpstory

Hvad Er Keto-diæt?

Keto-diæten er en diæt, hvor kostsammensætningen tvinger kroppen til at forbrænde fedt i stedet for kulhydrater. Keto-minder derfor om de andre low carb, high fat-diæter. 

Når du er på keto-diæten, så spiser du færre kulhydrater end normalt, mens du opretholder dit proteinindtag. Den helt store forskel er, at du i stedet spiser mere fedt.

Sådan virker keto

Det kan lyde meget selvmodsigende, at man skal spise mere fedt for at tabe sig, men den er skam god nok. Kroppen omdanner normalt kulhydraterne til energi, men indtaget af kulhydraterne erstattes her af fedt.

Det tvinger kroppen til løbende at omdanne fedtet til energi. Når din krop når dertil, har du nået det stadie, som man kalder for ketose. Du kommer dog ikke naturligt dertil, men kroppen skal tvinges dertil via et lavt indtag af kulhydrater.

Når kroppen har vænnet sig til at bruge fedt til at lave energi, begynder den at anvende de overskydende fedtdepoter på kroppen. Det er det, der giver dig et vægttab via en keto-diæt.

Når du spiser en keto-diæt spiser du normalt under 50 gram kulhydrater om dagen - helst under 20 gram. Hvis du kan, må du gerne helt undgå kulhydrater, men det kan være svært.

Hvis du skal opnå succes med en keto-diæt, kræver det, at du sammensætter den rette kostplan, også når det gælder drikkevarer. Det at du skal indtage mere fedt i stedet for kulhydrater betyder nemlig ikke, at du bare skal spise fedt. Din kost bør dog nemlig hovedsageligt bestå af sunde fødevarer som grøntsager, fisk, fjerkræ, planteolie og lignende.

Tak for støtten

Vi siger til sidst tak for støtten til dette indlæg. Find et stort udvalg af moderne elektronik samt fortidsminder som en vinyl afspiller til dine gamle plader i avXpertens store udvalg.

kvindershelse.dk