I mange konventionelle hygiejneprodukter findes spor af eksempelvis blegemiddel, parfume, plast, og superabsorbanter lavet af petrokemikalier. Selvom det ikke umiddelbart lyder som noget, man har lyst til at putte mellem benene, så bruger producenterne disse stoffer eksempelvis til at gøre din tampon hvid som sne, og få dit bind til at dufte af sommer og sol. Men din skedes sarte slimhinder og dine skamlæbers konstante og tætte kontakt med produkterne, gør, at din krop meget let optager disse stoffer. Og det er derfor, at mange kvinder oplever allergiske reaktioner i form af eksempelvis kløe og svie i forbindelse med brug af konventionelle hygiejneprodukter.

Glemmer det sarteste område

Rigtig mange kvinder er i dag yderst bevidste om at begrænse deres egen og familiens kontakt med unødvendige kemikalier, syntetiske materialer, og tilsætningsstoffer i hverdagen. Men desværre er det de færreste, der er klar over, at de én uge om måneden, måned efter måned, udsætter et af deres aller sarteste områder for kontakt med potentielt allergifremkaldende produkter. 

Vælg økologisk

Du kan reducere og forebygge risikoen for irritation og allergi ved at bruge bind og tamponer produceret af økologisk bomuld. De økologiske produkter er fri for klor, tilsætningsstoffer, parfumer og plastik. Mange tror, at produkterne ser anderledes ud, eller føles anderledes at bruge, end de produkter, de er vant til. Men producenterne vægter naturligvis stadig kvinders ønsker om komfort, høj ydeevne, og tryghed meget højt, og produkterne er således nærmest magen til de konventionelle. De økologiske produkter er desuden lavet af biologisk nedbrydelige materialer, som jo også er godt for naturen omkring os. Vælger du økologiske hygiejneprodukter gør du altså ikke bare dig selv, men også naturen en tjeneste.