1. Hvordan påvirker din psoriasis dig psykisk?

Psoriasis påvirker mig psykisk, når sygdommen giver mig dage, hvor man ikke har lyst til noget, men bare vil begrave sig i sin seng og blive der. Det er mest, når min psoriasis er i udbrud, at det påvirker meget. Så snart der er meget synligt psoriasis, er jeg mere bevidst om, at jeg har en kronisk sygdom, og det er helt sikkert noget, der fylder. For hvis jeg lægger meget mærke til min psoriasis og selv føler, den er meget synlig, så fylder tankerne om, at alle andre også lægger mærke til den. Det er noget, man skal arbejde meget med ikke at tænke på, for oftest så er det kun en selv, der lægger mærke til min psoriasis. Men det er nok noget, jeg altid ville skulle arbejde med og lære at tænke anderledes om.

2. Hvornår er du mest påvirket af din psoriasis?

Jeg er allermest påvirket af min psoriasis, når den er i udbrud. Når min psoriasis er slem, er næsten hele min hovedbund dækket, hvilket giver store gener for mig. Når jeg får så meget i hovedbunden, bliver jeg påvirket både fysisk og psykisk. Fysisk, fordi det selvfølgelig gør rigtigt ondt og strammer i hele hovedbunden, og så klør det helt forfærdeligt. Psykisk på den måde, at det skæller meget, så man kan altid se, hvor jeg har været. Det er ikke så rart.

3. Hvordan kan dine omgivelser hjælpe dig med at tænke mindre over din psoriasis?

Når min psoriasis bare er rigtigt træls, er det en stor hjælp for mig, når jeg får lov til at komme ud med alt det, jeg har brug for, til mine nærmeste. Hvis jeg får lov at fortælle om alt det, der er dumt og irriterende ved min psoriasis, og mine omgivelser anderkender mig og bare giver lov til at komme ud med det, hjælper det helt vildt! Det er altid rart at få snakket om det og kan give mig lidt ro, så jeg ikke går og holder al frustrationen inde selv. Men det allervigtigste er, at mine nærmeste accepterer mig, som jeg er. Psoriasis er en del af mig, og det vil den altid være. Når jeg har det godt, og er sammen med mennesker jeg elsker og holder af, er der ikke plads til, at min psoriasis fylder.

4. Hvad er det vigtigste, andre burde vide om, hvordan det er at leve med psoriasis?

Der er dage, der er helt fantastiske, hvor psoriasissen ikke fylder, og hvor alt er godt - og så er der dage, hvor den får lov at tage over, så man får en dårligere dag. Begge slags dage skal der være plads til, det er vigtigt for andre at vide. Os med psoriasis skal lære at leve med psoriasis, og vi skal lære at finde en balance, så det dårlige ikke overskygger det gode. Vi har brug for vores omgivelser, brug for folk vi elsker og holder af, og som elsker og holder af os. Det er til tider rigtigt hårdt at leve med psoriasis. Der er mange ting, man skal sørge for i forhold til sygdomsforløb, behandling, konsultationer, hvilket kan være rigtig trættende. 
Mennesker med psoriasis er ligesom alle andre mennesker. Vi har bare nogle ting, vi er nødt til at tænke på og forholde os til, når det kommer til at leve med en kronisk sygdom.