En kvinde skal kende sin hudtype – kun på den baggrund kan hun tilpasse og vælge de rigtige plejeprodukter, der giver huden den bedste pleje og beskyttelse.

Og specielt her i vinterperioden, hvor vejret er skiftet fra det milde efterår til frost, reagerer huden. Den bliver mere tør.

”Derfor er det vigtigt som kvinde at have en creme i repertoiret af hudplejeprodukter, som giver ekstra fugt og er lidt federe, for simpelthen at skabe en barriere i forhold til kulden. Så snart man oplever tør hud, ryger barrierefunktionen,” siger læge og blogger Cæcilie B. Johansen.

Hun anbefaler at man vælger produkter uden hormonforstyrrende stoffer. Og er man udendørs en hel vinterdag med solskin, er det vigtigt også at beskytte huden med en Svanemærket solcreme.

Brug de plejende ingredienser

Mange hudcremer og andre plejeprodukter indeholder forskellige vitaminer til at tjene forskellige formål.

”Nogle af de vigtigste er A-vitamin, B3-vitamin, C- og E-vitamin.

A-vitamin bruges både til medicinsk behandling af akne og også i hudplejeprodukter, hvor det modvirker aldringstegn ved bl.a. at stimulere collagendannelse og reducere pigmentforandringer.

B3-vitamin styrker hudens barrierefunktion, reducerer rødme og talgproduktion samt modvirker pigmentforandringer.

C- og E-vitamin er to vigtige antioxidanter, hvor C-vitamin styrker hudens elasticitet. Tilsammen kan de to vitaminer begrænse solskader.”

Cæcilie B. Johansen ser gerne, at kvinder inkorporerer hudpleje som en daglig rutine på lige fod med at børste tænder.

”Jeg har valgt at gennemføre den grundige renseproces af min hud om aftenen. Det er et lavpraktisk element, fordi jeg simpelthen ikke har tid om morgenen med arbejde og tre børn. Men har man problemhud, er der måske også et rensebehov om morgenen. Jeg nøjes med lidt vand i ansigtet og bruger en øjen- og fugtighedscreme. Man kan også vælge at komme lidt rensevand på en vatrondel eller rense med en mild sæbe eller olie.”

God pleje af huden er essentielt for at bevare den smuk og stærk.

”Det er ikke først når rynkerne har sat sig, at man skal fokusere på ordentlig rensning og pleje. Det handler om at forebygge ved allerede som ung at passe på sin hud.”

Den optimale daglige renserutine

  1. Rens ansigtet med et oliebaseret renseprodukt. Det kan opløse både solcreme, foundation og mascara. Vask af med fugtet klud og brug evt. en mild sæbe eller renselotion i andet trin af afrensningen.
  2. Brug en toner eller fugtspray til at normalisere din huds pH-værdi.
  3. Kom eventuelt et serum, som er et absorberende koncentrat, på huden.
  4. Afslut med natcreme og øjencreme

Kilde: Læge og blogger Cæcilie B. Johansen