Øjenlågskirurgi er en af de mest udførte operationer på de danske privatklinikker. Ved indgrebet fjernes oftest overskydende og hængende hud fra øvre øjenlåg, men også de nedre øjenlåg kan behandles. Operationen foretages næsten altid på personer, som med alderen har udviklet såkaldte tunge øvre øjenlåg ofte med et tydeligt hudoverskud, der kan genere synet. På de nedre øjenlåg er det såkaldte poser under øjnene som fjernes. Problemer på øjenlågene er også forekommende hos yngre personer på grund med arveanlæg herfor. I de tilfælde hvor huden dækker udsynet, vil operationen være omfattet af den Offentlige Sygesikring og således være uden udgifter for patienten.

Hvor længe holder effekten?

Indgrebet foretages næsten altid i lokalbedøvelse og er ambulant. Normalt opereres øjenlågene parvis, men alle fire øjenlåg kan opereres samtidigt, hvis man ønsker det. Hvis en øjenlågsoperation udføres plastikkirurgisk korrekt med fjernelse af fedt, vil der i høj grad blive tale om en varig virkning. Hvis der kun foretages fjernelse af overskydende hud, vil de tunge øjenlåg, hudoverskud og poser derimod ofte komme tilbage i løbet af et par år.

Facelift fakta

Der er mange behandlingstyper

De fleste kosmetiske behandlinger i ansigtet drejer sig om at fjerne poser under eller over øjnene, få fjernet rynker eller få en ansigtsløftning. Desuden kan man få lagt ørerne ind, få en fedtsugning ved halsen, få jernet uønskede vækster i ansigtet eller få ekstra fylde i læberne.

Teknikker og metoder er forskellige

Mange teknikker og metoder til ansigtsbehandling er velafprøvede, men der er forskel på visse metoder, ligesom, og der kommer nye teknikker og materialer til. Blandt andet kan fyldninger være både permanente og midlertidige.

Priser på kosmetiske operationer

Ligesom på andre varer er der forskel på priserne på kosmetiske operationer og behandlinger. Nye klinikker kan have ’åbningstilbud’ og udbud, og efterspørgsel i et bestemt område kan også deinere prisen.

Sikkerhed og tryghed - spørg andre til råds

Spørg andre, om de har eller kender nogen med erfaringer med en bestemt læge eller klinik. Man kan også læse på internettet om andres erfaringer med den pågældende læge eller klinik.

AF HANS HENRIK RASMUSSEN