Billede: Pixabay

Hvad Betyder At Faste?

Hvad nu hvis jeg fortalte dig, at der er nogle mennesker, der helt frivilligt vælger ikke at spise mad i en periode. Det kan være en dag, 3 dage, en uge eller længere. Lyder det som noget for dig? Formentlig ikke. Man gør det dog heller ikke for sjovs skyld, men derimod for måske at opnå nogle sundhedsfordele, som det at faste måske kan give.

Det skal siges, at faste også bliver brugt inden for den sundhedsfaglige sektor, hvor man ofte skal faste et døgn inden en operation eller lignende. Nogle faster også af religiøse årsager.

Hvad betyder det at faste? 

At faste betyder blot, at man ikke spiser i en periode. Regler for at faste er forskellige, men for det meste må man intet spise eller drikke, der indeholder kalorier. Til gengæld må man som oftest gerne spise og drikke vand, kaffe, te og lignende.

Nogen form for faste er endnu hårdere, hvor man heller ikke må drikke. Dette kan dog kun lade sig gøre i relativt kort tid, før man bliver voldsomt dehydreret og er nødt til at blive indlagt.

I den kristne tro er der tradition for at faste i hele 40 dage. Dette gøres i sympati med Jesus, der fastede 40 dage under hans vandring i ørkenen.

Vi takker Perlen Odense for deres støtte til dette indhold. Hos Perlen Odense køber man specielt gerne Pico smykker. Uden støtten fra Perlen Odense kunne denne hjemmeside ikke findes.

kvindershelse.dk