Billede: Pixabay

Hvor Mange Kalorier Forbrænder Man Ved At Løbe?

Hvor mange kalorier du forbrænder ved at løbe, afhænger af din kropsvægt og din hastighed. Der er derfor ingen universal værdi for, hvor mange kalorier du forbrænder ved at løbe. 

Men du kan bruge en tommelfingerregel, der siger, at du forbrænder 70 kalorier per km, hvis din kropsvægt er på 70 kg. Det giver en forbrænding på 350 kalorier over en distance på 5 km.

Kalorietabel - Så mange kalorier forbrænder du

I stedet for at bruge tommelfingerregler, så kan du her se, hvor meget du forbrænder ved at løbe 1 km. ud fra forskellige vægtklasser, så du altid kan bruge oversigten som et opslagsværk for, hvor mange kalorier du forbrænder ved at løbe.

Mennesker forbrænder typisk omkring 2.000 kalorier i løbet af dagen. Ud fra tabellen kan du nu se, hvor mange km du skal løbe dagligt, hvis du skal tabe dig uden at ændre på dit daglige kalorierindtag.

Tak for støtten

Vi siger tak til avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et stort udvalg af elektronik lige fra kvalitetskabler til sjove gadgets som fx et segboard til børn, en metaldetektor og meget, meget mere på avXpertens webshop.

kvindershelse.dk